Popüler Yayınlar

1 Kasım 2011 Salı

18. İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ

     İstanbul Tiyatro Festivali'nin 2012 programında yer almak isteyen yerli projeler için son başvuru tarihi 30 Aralık 2011 olarak belirlendi.

     İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Aygaz, Opet ve Tüpraş'ın sponsorluğunda düzenlenen 18. İstanbul Tiyatro Festivali, 10 – 30 Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek. İstanbul Tiyatro Festivali'ne katılmak isteyen yerli topluluklar, proje dosyalarıyla 30 Aralık Cuma günü saat 18.00'e kadar İstanbul Tiyatro Festivali Merkezi'ne başvurabilir. İstanbul Tiyatro Festivali'ne başvuracak yapımların daha önce İstanbul'da sahnelenmemiş olması gerekiyor. 
 Festival'e başvurular; İKSV'nin Şişhane'de bulunan Nejat Eczacıbaşı Binası'ndan (Sadi Konuralp Cad. No:5 Şişhane) yapılabilir. 
  Proje dosyalarında topluluğun tanıtımının, bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaların, festivalde yer almasını planladığı oyunla ilgili bilginin ve projeyi hayata geçirecek sanatçı kadrosunun belirtilmesi bekleniyor. İstanbul Tiyatro Festivali Danışma Kurulu ile birlikte yapılacak olan değerlendirmelerin sonuçları 15 Ocak 2012 tarihinde topluluklara bildirilecek.
     İstanbul Tiyatro Festivali bazı önemli hususlara dikkat çekiyor:
2012 yılında program kapsamına alınacak oyun sayısı 20-25 ile sınırlandırıldı. Festival programına dahil edilemeyen yapımlar, festival tarihleri sırasında oynadıkları takdirde program broşürleri festival mekanlarında seyirciye iletilecek.
     Her festivalde izleyicilerini "ilk"lerle buluşturan, hem uluslararası hem de ulusal düzeyde özel yapımlara imza atan İstanbul Tiyatro Festivali, 10 – 30 Mayıs 2012 tarihleri arasında 18. kez gerçekleştirilecek. Festival, yaklaşık üç hafta boyunca, dünyaca ünlü tiyatro ve dans topluluklarından ve Türkiye'den gösterilerle İstanbul'un farklı mekânlarında izleyiciyle buluşacak.

(www.haberler.com)

Hiç yorum yok: