Popüler Yayınlar

24 Ekim 2011 Pazartesi

36. İSMET KÜNTAY TİYATRO ÖDÜLLERİ DAĞITILDI


      2010–2011 tiyatro dönemi "36. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri" töreninde Seçici Kurul Başkanı Hayati Asılyazıcı, “Yıldız Kenter’e bu geceye katılarak “Onur Ödülü’nü kabul ettiği için teşekkür etmeyi bir borç bilirim”dedi.

   Yıldız Kenter ise; “Bana bir kez daha fark edilmiş olmanın mutluluğunu yaşatan herkese ve seyircilerime sonsuz teşekkür ve minnet duygularımla sımsıkı sarılıyorum” diyerek salonu selamladı. Tiyatro oyuncusu Ayşen İnci'nin sunduğu gecede İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) yapımı “Kadın Sığınağı” adlı oyunla Tuncer Cücenoğlu’na “En İyi Oyun Yazarı Ödülü” ve Serpil Tamur’“En İyi Yönetmen Ödülü” verildi. Tamur ödülünü, “52 yıllık tiyatro yaşamım, 41 yılının her anını benimle paylaşan ailem ve ekibim için alıyorum. Diliyorum ki, kadınlar şiddet görmesin, hak ettikleri yerde olabilsinler” sözleriyle aldı. “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” İDT”nda sergilenenMahmut Gökgöz’ün yazıp yönettiği “Pir Sultan Abdal” adlı oyunundaki rolü ileOkday Korunan’a verildi.  
     İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İBBŞT)’nda sergilenen “Dünya’nın Ortasında Bir Yer” adlı oyunla, “En iyi Yapım Ödülü” nü İBBŞT Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu, “En İyi Kadın Oyuncu Ödülü” nü Esra Ronabar, “En İyi Sahne Tasarımı” ve “En İyi Işık” ödüllerini Nurullah Tuncer aldı. “En İyi Kostüm Ödülü” İBBŞT’nda sergilenen, Yiğit Sertdemir’in yazıp yönettiği “Surname” adlı oyundaki maske-kukla-kostüm tasarımı ile Candan Seda Balaban’a, “En İyi Müzik Ödülü” İBBŞT’nda sergilenen, Yonca İnal Eğilmezbaş’ın yazıp yönettiği “Biri Hiçbiri ya da Hepsi” adlı oyundaki müzik tasarımı ile Deniz Noyan’a, “En İyi Dramaturg Ödülü” İBBŞT baş dramaturgu Tarık Günersel’e verildi. Oyunları nedeniyle törene katılamayan Esra Ronabar’ın ödülünü kardeşi,Nurullah Tuncer’in ödüllerini ise Deniz Noyan aldı.

     “İsmet Küntay Özendirme Ödülü” nü, “Tiyatro Öteki Hayatlar” yapımı, H:Can Utku’nun yazıp, yönettiği “Fatih’te Son Tango” adlı oyundaki “Muazzez” rolü ileSevi Orakoğlu, “İsmet Küntay Jüri Özel Ödülü’nü de BBT’nda sergilenen, Yelda Baskın’ın sahneye koyduğu “Medeni Hali Kadın” adlı oyunun yazarı Gülce Uğurlu, “İsmet Küntay Tiyatro Özel Ödülü” nü, İDT yapımı, William Wharton’un aynı adlı yapıtından Naomi Wallace tarafından oyunlaştırılan “Birdy” adlı oyunu sahneye koyan Atilla Şendil aldı.

     Ödül töreninin ardından Ülkü Ayvaz’ın yazdığı, Kemal Başar’ın yönettiği “Külhanbeyi Müzikali” adlı oyunun gala gösteriminde BBT tarafından işitme engelliler için ilk kez “Eş zamanlı Üst Yazı” yerleştirmesi uygulanmaya başlandı. Oyun ekibi gala heyecanın yanı sıra salonda bulunan aralarında Müşfik Kenter, Yıldız Kenter, Serpil Tamur, Deniz Gökçer’in de bulunduğu hocaların huzurunda olmanın onurunu da yaşadılar.
(www.cumhuriyet.com.tr)