Popüler Yayınlar

14 Ekim 2011 Cuma

TIR'da SİNEMA ve TİYATRO KEYFİ


Vali Yardımcısı Şükrü Özcan’ın da katıldığı törende konuşan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, projeyle ebeveynlerle çocukların bir arada sinema ve tiyatro izleme kültürünü oluşturabilmelerinin, yöre insanlarının düşünsel ilgilerinin artırılması ve toplumun bütünleşmesinin hedeflendiğini vurguladı. Projeyle, TIR dorsesinin sinema tiyatro gösterimleri için uygun hale getirildiğini kaydeden Çakır, sinema salonundan geri kalmayacak şekilde donatılan dorsenin tiyatro gösterimleri için de sahne olarak kullanılabildiğini ifade etti.

Çakır, şöyle devam etti: “Bu projemizle sadece Malatya’da sınırlı kalmayacağız. Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, bütün mahallelerimize giderek, sinema ve tiyatro gösterimi başta olmak üzere etkinlikler yapacağız. Bir program kapsamında bütün mahallelerimize giderek, oradaki ailelerin, anne-babaların çocuklarıyla sinema seyretmesini sağlayacağız. Bunu 13 ilçemize yaygınlaştıracağız. Köylerimize gideceğiz. Belki de bazı çocuklarımız bu sayede ilk defa sinema seyretme imkanı yakalayacaklar.”

Vali Yardımcısı Şükrü Özcan ise yaptığı konuşmada, projenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Bu projenin ciddi manada büyük bir özveriyle hayata geçirildiğini söyleyen Özcan, “Bunun benzerleri komşu illerimizde var ama bu kalitede ve bu hesapta değil.” dedi.

Özcan, bu yıl Malatya’nın Sosyal Destek Programı kapsamında 149 projesinin kabul edildiğini kaydetti.
(Cihan Haber Ajansı)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu tür etkinliklerin tüm yurtta çoğaltılması gerekir.